Narrowcasting FAQ (veel gestelde vragen)

Wat is narrowcasting?

Narrowcasting wordt ook digital signage of digital out of home (DOOH) genoemd. Het is het tegenovergestelde van broadcasting. Via tv schermen of andere displays wordt er gecommuniceerd naar een specifieke doelgroep op een specifieke plaats. Denk aan het communiceren van aanbiedingen of productinformatie naar klanten in winkels, restaurant, bars, in wachtruimtes bij huisartsen, in het ziekenhuis of het openbaar vervoer. Je ziet narrowcasting steeds vaker ingezet worden in verschillende soorten toepassingen.

 

Hoe werkt narrowcasting?

Narrowcasting werkt via de combinatie van een softwareoplossing (portal) met hardware (tv scherm en mediaspeler). In de software stel je gemakkelijk jouw eigen programmering samen. Deze programmering wordt vervolgens naar de hardware (mediaspeler) gestuurd. Soms zit de mediaspeler in het display ingebouwd. Je kan meerdere programmeringen instellen en verschillende mediaspelers/ displays tegelijkertijd aansturen.

 

Voor wie is narrowcasting geschikt?

Narrowcasting wordt ingezet voor steeds meer doeleinden op steeds meer plaatsen. Het wordt gebruikt voor interne communicatie bij bedrijven en instellingen. Je ziet het bij sportverenigingen in kantines, digitale menu borden in de horeca, hotel lobby’s, in wc ruimtes van luchthavens. Ook zie je steeds etalage schermen bij retailers en winkeliers. Kortom, narrowcasting is geschikt in vele situaties.

 

Is narrowcasting makkelijk om te beheren?

Narrowcasting (van Marketing in Beeld) is zeer eenvoudig in gebruik. Via ons gemakkelijke CMS (Content Management System) stel je heel gemakkelijk je eigen TV kanaal samen. Je kan deze ook nog eens super eenvoudig koppelen aan jouw TV schermen. Zodat je de juiste content aan de juiste persoon op het juiste moment toont.

 

Wat kost narrowcasting?

Narrowcasting is niet meer zo duur als vroeger. TV schermen zijn steeds betaalbaarder geworden en de software kan je al voor een klein bedrag per maand afnemen.

 

Welke video bestanden kunnen er ge-upload worden?

Ongeveer alle reguliere video bestanden kunnen gebruikt worden. Denk daarbij aan MP4 en MOV bestanden. De bestanden kunnen het beste 1920 x 1080 aangeleverd worden. Het is zelfs mogelijk om 4K video bestanden te gebruiken.

 

Wat zijn de voordelen van narrowcasting?

De voordelen van narrowcasting zijn:

  • Doelgericht communiceren op het juiste moment op de juiste plaats
  • Slim communiceren naar medewerkers, klanten en bezoekers
  • Het creëren van jouw eigen TV kanaal
  • Geen gedoe met USB sticks
  • Altijd een ‘vers’ programma door gebruik van standaard widgets zoals Buienradar, NU.nl, het weerbericht, etc.
  • Van 1 tot 100+ schermen, gemakkelijk te beheren via het online portal
  • Programmeerbare afspeellijsten
  • 4K beelden afspelen

 

Kan ik bestaande TV schermen gebruiken met narrowcasting?

Ja, de mediaspelers zijn gemakkelijk aan te sluiten op iedere TV / display met een HDMI aansluiting. Zo kun je dus met een bestaand scherm beginnen met narrowcasting!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?
Vraag gratis een persoonlijke narrowcasting demo aan!

"*" geeft vereiste velden aan

Akkoord

U ontvangt binnen één werkdag een reactie!

In een (online) demo laten we jou de voordelen en mogelijkheden van onze digital signage software zien. Je hebt waarschijnlijk ook een aantal vragen over ons narrowcasting systeem die we graag beantwoorden.

Mocht je het fijn vinden dan maken we een demo account aan die je twee weken lang gratis kan gebruiken. Tijdens deze periode kun je ervaren hoe eenvoudig het is om je digital signage display(s) aan te sturen met onze narrowcasting software.

Wat je kunt verwachten tijdens de demo:

Een uitgebreide uitleg en demonstratie van onze narrowcasting software

Een aantal showcases van referenties en succesklanten

Gratis demo account om twee weken lang de narrowcasting software te testen