Videowall of LED display? 4 tips om de beste keuze te maken!

Power BI report narrowcasting

Je staat voor de keuze om een groot scherm te plaatsen. Voor in een vergaderruimte, de bedrijfsentree, aan de gevel van je bedrijfspand of een andere mooie plek. De standaard LCD displays gaan vaak tot beelddiagonaal 98 of iets meer dan 100 inch (ongeveer 2,5 meter). Er zijn genoeg situaties waarbij dit alsnog aan de kleine kant is. In dat geval ben je aangewezen op een videowall (meerdere displays aan elkaar gekoppeld), of een LED oplossing.

 

Videowall

Je wilt dus groter dan een groot LCD display. Een videowall is dan een aantrekkelijke optie, mede omdat het een stukje voordeliger is dan een LED oplossing. Je kan een videowall opzetten in verschillende opstellingen, zowel landscape (horizontaal), portrait (verticaal), aaneengeschakeld of los van elkaar. Je kan gemakkelijk een eigen ‘kunstwerk’ met verschillende opstellingen creëeren. De meeste bedrijven gaan echter vaak voor aaneengeschakelde displays, waarmee eén groot digitaal scherm wordt gemaakt!

Videowall (2×2)

LED scherm

LED is in ontwikkeling en wordt steeds beter en betaalbaarder. Het wordt vaak ingezet op plaatsen waar veel omgevingslicht is en waar de oplossing tegen een stootje moet kunnen (bijvoorbeeld buiten). Ook kan je met led veel kanten op met het formaat en de vorm van het geheel. Denk hierbij aan digitale billboards in voetbalstadions of led schermen tegen de buitengevel van een bedrijfspand.

De pixel pitch van LED wordt steeds kleiner en dit wordt ook steeds voordeliger. Om een Excel bestand goed te kunnen, is een kleine pixel pitch nodig (de pixel moeten dicht tegen elkaar staan). Wil je een groot vergaderscherm, waarbij mensen ook van dichtbij goed mee kunnen lezen, dan is een videowall de betere oplossing. Led wordt dus vooral buiten ingezet, bij grotere afstanden en/of bij aantrekkelijke visuele content.

Het bekendste LED voorbeeld van Nederland: Het Ziggo Dome

Beantwoord deze 4 vragen en bepaal of een videowall of juist een LED oplossing voor jou de beste keuze is!

Als het goed is, dan weet je nu al wat meer over de verschillende mogelijkheden en de voor- en nadelen van een videowall v.s. LED. Met het beantwoorden van onderstaande vragen, weet je nog beter wat voor jouw situatie de beste oplossing is.

 1. Wat is de kijkafstand?
  Bepaal de minimale kijkafstand. Heb je een kijk afstand van minder dan 3 meter? Ga dan voor een videowall, vanaf 3 a 4 meter kan LED interessant worden.

 

 1. Wat is de gebruikstoepassing?
  Wil je het scherm binnen of buiten plaatsen? Buiten gebruiken wij vaak LED oplossingen vanwege de helderheid en robuustheid. Ga je voor een groot presentatie scherm? Dan heeft een videowall onze voorkeur, zeker wanneer er ook Word en Excel bestanden getoond worden.

 

 1. Wat is je budget?
  Is de sky de limit? Dan zijn er hele toffe mogelijkheden met LED. Zeker met een ‘dichte/kleine’ pixel pitch. Wil je een gave oplossing voor een nette prijs? Ga dan voor een videowall.

 

 1. Zijn de bezels (randen) van een Videowall acceptabel?
  Bij een videowall zie je altijd de randen van de schermen in het geheel. Deze randen worden ook wel bezels genoemd. Bezels worden al jaren achter elkaar steeds dunner en videowalls daarmee steeds mooier. Het hoeft niet storend te zijn, sommige mensen vinden het zelfs chique ogen. Wel is het goed om hier vooraf even bij stil te staan.
Deel deze pagina op social media

Andere bekeken ook

Narrowcasting Display verhuur Replay x AFC Ajax x Bijenkorf Amsterdam x Marketing in Beeld

Narrowcasting Display verhuur Replay x AFC Ajax x Bijenkorf Amsterdam x Marketing in Beeld

Al enige tijd worden de Ajax-spelers gekleed door Replay. Sinds een aantal maanden is de Ajax ...
5 Redenen waarom narrowcasting onmisbaar is in het onderwijs!

5 Redenen waarom narrowcasting onmisbaar is in het onderwijs!

1. Verleidelijke visuals, verbeterde betrokkenheid! Met narrowcasting betover je jouw ...
De kracht van narrowcasting gecombineerd met Bundeling!

De kracht van narrowcasting gecombineerd met Bundeling!

Alle informatie uit de bedrijfsapp delen op narrowcasting schermen? Dankzij een slimme ...