5 Slimme tips om narrowcasting in te zetten in de horeca

Power BI report narrowcasting
Digitale menuborden bij de uithof met digitale prijslijsten perfect in de horeca

In de steeds veranderende wereld van de horeca is het belangrijk om bij te blijven met de laatste trends en technologieën. Een van de krachtige instrumenten die steeds vaker de aandacht trekt binnen de horeca sector is narrowcasting, ook wel bekend als digital signage. Deze slimme oplossing maakt het mogelijk om niet alleen de aandacht van gasten te trekken, maar ook hun ervaring te verbeteren en impulsaankopen te stimuleren. Hier zijn vijf slimme tips om narrowcasting effectief in te zetten in jouw horecazaak:

1. Digitale menuborden: MenuTV

Een van de meest voor de hand liggende toepassingen van narrowcasting in de horeca is het gebruik van digitale menuborden, ook wel bekend als MenuTV. Door over te stappen op digitale menuborden kun je eenvoudig de laatste promoties en actieproducten tonen, smakelijke productfoto’s laten zien en de informatie aanpassen aan het moment van de dag. Hierdoor kunnen gasten sneller beslissingen maken en worden impulsaankopen gestimuleerd.

2. Wayfinding

Naast het tonen van menu’s en aanbiedingen, kan narrowcasting ook worden ingezet voor wayfinding in de horeca. Digitale schermen kunnen gasten helpen om de weg te vinden binnen je restaurant, hotel of café, waardoor hun ervaring wordt verbeterd en de kans op verwarring wordt verminderd.

3. Acties en aanbiedingen

Breng je gasten via de displays op de hoogte van lopende acties en aanbiedingen. Door deze informatie duidelijk en opvallend weer te geven, worden gasten aangemoedigd om bij jou naar binnen te komen en te profiteren van speciale deals. Narrowcasting stelt je in staat om snel nieuwe uitingen te tonen, waardoor je flexibel kunt inspelen op veranderende omstandigheden en seizoensgebonden promoties.

Marketing in Beeld - Menuschermen voor de horeca!

4. ‘Kijkje in de keuken’

Geef je gasten een kijkje achter de schermen door middel van narrowcasting. Laat bijvoorbeeld beelden zien van de keuken waar gerechten worden bereid, of van de bar waar cocktails worden gemixt. Dit verhoogt niet alleen de betrokkenheid van je gasten, maar creëert ook een gevoel van transparantie en vertrouwen.

5. Sfeer en branding

Gebruik narrowcasting om de sfeer in je horecazaak te versterken en je merkidentiteit uit te dragen. Door middel van branded visuals zoals afbeeldingen en video’s kun je de uitstraling van je zaak verbeteren en je onderscheiden van de concurrentie. Denk aan het tonen van sfeervolle beelden die passen bij de stijl en het thema van je horecazaak, of het gebruik van dynamische content om de aandacht van je gasten te trekken.

In de horeca draait het om het creëren van een memorabele ervaring voor je gasten. Met narrowcasting kun je deze ervaring naar een hoger niveau tillen door relevante informatie te tonen, impulsaankopen te stimuleren en de sfeer in je zaak te versterken. Door slim gebruik te maken van digitale schermen kun je de gastvrijheid en klantgerichtheid van je horecazaak aanzienlijk verbeteren.

Deel deze pagina op social media

Andere bekeken ook

5 Redenen waarom narrowcasting onmisbaar is in het onderwijs!

5 Redenen waarom narrowcasting onmisbaar is in het onderwijs!

1. Verleidelijke visuals, verbeterde betrokkenheid! Met narrowcasting betover je jouw ...
De Uithof kiest voor high-end narrowcasting van Marketing in Beeld

De Uithof kiest voor high-end narrowcasting van Marketing in Beeld

Anderhalf miljoen mensen. Dat duizelingwekkende aantal bezoekers verwelkomt De Uithof ...
6 Belangrijke voordelen van narrowcasting voor jouw bedrijf!

6 Belangrijke voordelen van narrowcasting voor jouw bedrijf!

Wil je jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen? Overweeg dan narrowcasting als een ...