Communicatie in het onderwijs met narrowcasting: Integratie zermelo & xedule

Power BI report narrowcasting

In een wereld waarin technologie steeds meer verweven is met ons dagelijks leven, is het cruciaal dat ook het onderwijs meegaat met deze trend. Narrowcasting biedt een innovatieve oplossing om communicatie binnen scholen naar een hoger niveau te tillen. Met koppelingen naar roostersoftware zoals Zermelo en Xedule, wordt het delen van informatie niet alleen efficiënter maar ook veel effectiever.

Toon gemakkelijk jouw informatie! Narrowcasting

Wat is Narrowcasting?

Narrowcasting is het gericht verspreiden van informatie via digitale schermen. In tegenstelling tot broadcasting, dat een breed publiek bereikt, richt narrowcasting zich specifiek op een doelgroep – in dit geval, leerlingen en docenten binnen een school. Door strategisch geplaatste schermen kunnen scholen belangrijke informatie zoals roosterwijzigingen, aankondigingen en het laatste nieuws op een aantrekkelijke manier presenteren.

 

De Kracht van Koppelingen met Roostersoftware

Een van de grootste voordelen van narrowcasting is de mogelijkheid tot integratie met bestaande roostersoftware zoals Zermelo en Xedule. Deze koppelingen zorgen ervoor dat actuele roosterwijzigingen automatisch op de schermen verschijnen, zonder dat er handmatige updates nodig zijn.

Zermelo

Zermelo is een veelgebruikte roostersoftware binnen het voortgezet onderwijs. Door Zermelo te koppelen aan een narrowcasting platform, kunnen scholen eenvoudig de meest actuele roosterwijzigingen tonen. Dit is vooral handig nu mobiele telefoons steeds minder toegankelijk zijn in het klaslokaal. Leerlingen hoeven niet langer naar hun telefoon te grijpen; een snelle blik op de narrowcasting schermen in de gang of het klaslokaal is voldoende.

Xedule

Ook Xedule biedt uitgebreide mogelijkheden voor het maken en beheren van roosters. Een koppeling met narrowcasting zorgt ervoor dat wijzigingen direct zichtbaar zijn op de schermen. Dit voorkomt miscommunicatie en zorgt ervoor dat iedereen altijd op de hoogte is van de laatste veranderingen.

 

Meer dan Alleen Roosterwijzigingen

Narrowcasting beperkt zich niet alleen tot roosterinformatie. Scholen kunnen de schermen ook gebruiken om andere relevante informatie te delen. Denk hierbij aan:

  • Nieuws en Weerberichten: Houd leerlingen en docenten op de hoogte van het laatste nieuws en het weer.
  • Eigen Mededelingen: Deel belangrijke mededelingen of herinneringen, zoals evenementen, proefwerkroosters of veiligheidsinstructies.
  • Motiverende Berichten: Gebruik de schermen om inspirerende quotes of motiverende boodschappen te tonen.
Ontdek de kracht van narrowcasting in het onderwijs en deel roosterwijzingen gelijk

Conclusie

Narrowcasting biedt een moderne en effectieve oplossing voor het verbeteren van communicatie binnen scholen. Met de integratie van roostersoftware zoals Zermelo en Xedule, worden roosterwijzigingen automatisch en nauwkeurig weergegeven. Daarnaast biedt narrowcasting talloze mogelijkheden om andere belangrijke informatie op een aantrekkelijke manier te delen. Door te investeren in narrowcasting, kunnen scholen de betrokkenheid en efficiëntie aanzienlijk verhogen.

Zet de stap naar betere communicatie en probeer vandaag nog narrowcasting in jouw school!

 

Deel deze pagina op social media

Andere bekeken ook

5 Redenen waarom narrowcasting onmisbaar is in het onderwijs!

5 Redenen waarom narrowcasting onmisbaar is in het onderwijs!

1. Verleidelijke visuals, verbeterde betrokkenheid! Met narrowcasting betover je jouw ...
Narrowcasting Display verhuur Replay x AFC Ajax x Bijenkorf Amsterdam x Marketing in Beeld

Narrowcasting Display verhuur Replay x AFC Ajax x Bijenkorf Amsterdam x Marketing in Beeld

Al enige tijd worden de Ajax-spelers gekleed door Replay. Sinds een aantal maanden is de Ajax ...
De kracht van narrowcasting gecombineerd met Bundeling!

De kracht van narrowcasting gecombineerd met Bundeling!

Alle informatie uit de bedrijfsapp delen op narrowcasting schermen? Dankzij een slimme ...