Narrowcasting begrippenlijst

 

 

Welkom bij onze narrowcasting begrippenlijst! Hier vind je duidelijke uitleg over veelgebruikte termen binnen de wereld van narrowcasting en digital signage. Deze lijst is bedoeld om je te helpen begrijpen wat narrowcasting inhoudt en hoe het kan worden toegepast in verschillende sectoren. Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt, deze begrippenlijst zal je kennis verrijken en je helpen om effectiever te communiceren over narrowcasting.

1. Narrowcasting:

Narrowcasting is het uitzenden van informatie naar een specifieke groep mensen, zoals klanten in een winkel of bezoekers van een evenement, in plaats van aan een breed publiek zoals bij traditionele televisie.

2. Digital Signage:

Ook wel narrowcasting genoemd. Digitale schermen die worden gebruikt om informatie, advertenties of ander visueel materiaal te tonen in openbare ruimtes of bedrijven.

3. Contentproductie:

Het proces van het creëren van inhoud, zoals afbeeldingen, video’s en teksten, die specifiek is ontworpen voor weergave op narrowcasting-schermen.

4. Displayverhuur:

De service van het tijdelijk huren van narrowcasting-schermen voor evenementen, beurzen of tijdelijke promotieacties.

5. Videowalls:

Grote visuele displays die bestaan uit meerdere kleinere schermen die samen één groot beeld vormen, vaak gebruikt in winkelcentra of openbare ruimtes.

6. Outdoor LED:

LED-schermen die speciaal zijn ontworpen voor gebruik buitenshuis, bestand tegen weersinvloeden en helder genoeg om ook bij daglicht zichtbaar te zijn.

7. Menukaarten:

Digitale weergaven van menu’s in restaurants of cafés, die gemakkelijk kunnen worden bijgewerkt en vaak interactieve elementen bevatten.

8. Digital Out-of-Home (DOOH):

Reclame die buiten het huis wordt weergegeven op digitale schermen, zoals billboards of schermen in openbaar vervoer.

9. Etalage TV:

Schermen in winkeletalages die worden gebruikt om voorbijgangers aan te trekken met aantrekkelijke visuele content of aanbiedingen.

10. Interne communicatie:

Het gebruik van narrowcasting binnen een organisatie om werknemers te informeren over bedrijfsnieuws, evenementen of belangrijke mededelingen.

11. Narrowcasting Software:

Software die wordt gebruikt om de inhoud en planning van narrowcasting-schermen te beheren, vaak met functies voor het op afstand bijwerken van content.

12. Narrowcasting Hardware:

Dit verwijst naar de fysieke apparatuur die nodig is om narrowcasting content weer te geven en te beheren. Dit omvat schermen, mediaspelers, netwerkapparatuur en bevestigingsmaterialen.

13. Interactiviteit:

De mogelijkheid voor gebruikers om interactie aan te gaan met de narrowcasting content, bijvoorbeeld door touchscreens of QR-codes.

14. Analytische Tools:

Software die wordt gebruikt om de effectiviteit van narrowcasting campagnes te meten, zoals het aantal weergaven, interacties of conversies.

15. Zonering:

Het opdelen van een narrowcasting scherm in verschillende gebieden (zones) waarin verschillende soorten content tegelijkertijd kunnen worden weergegeven.

16. Kioskmodus:

Een instelling voor narrowcasting schermen waarbij gebruikers interactie kunnen hebben met beperkte functies, zoals een interactief menu of een enquête.

17. Cloud-Based Narrowcasting:

Narrowcasting systemen die gehost worden op externe servers, waardoor content op afstand kan worden beheerd en bijgewerkt.